Átgondolom ~ Negyedik rész


Átgondolom ~ Negyedik rész

Már az autóban magára öltötte rég megszokott álarcát. Az arcán lévő műmosolyt próbálta a legkevésbé sem keserűnek mutatni, de alig ha volt minek örülnie. Úgy tervezte, hogy Niallnél fog megszállni, és Harrynek is ezt írta, mégsem tervezte, hogy sokáig marad. Bár tényleg elment hozzá, le is pakolt nála, de munka után csak annyira ment el hozzá, hogy a holmiját újra magához vegye. Nem lepődött meg azon, hogy a veszekedés híre pár óra alatt eljutott az összes bandataghoz, majd azok barátnőihez is. Niall volt az első, aki érdeklődött a dolgok felől, bár Nadi akkor már rég úton volt az irodába. Reggel, mikor beállított a szöszi fiúhoz, az még félálomban volt, így nem sikerült felfognia, hogy mit is keres nála a lány, ezért kellett később felhívnia. A többiek már munkaidőben próbálkoztak, így velük nem is tudott foglalkozni, csak Sophiának jutott eszébe az, hogy a szünetébe hívja fel, így vele beszélt is. A háta mögött gyorsan intézkedtek, Nadit Liamék lakására költöztették, a házigazdát pedig az ír fiúhoz száműzték. Ezután az esték kissé unalmasan, mégis jókedvűen teltek. A lányok romantikus filmek és különböző fagylaltok társaságában mulatták a napot, addig a srácok sört és gint vedeltek, közben xbox-oztak, meccset – vagy épp Batman filmet néztek.
A barátnőjével töltött idő meghozta végül a gyümölcsét, ugyanis a lány döntésre jutott. Így történt, hogy négy napra rá egy limuzinban ült barátnőjével, valamint a Little Mix teljes legénységével úton a díjátadóra. Mindannyian az alkalomhoz illően öltöztek, gyönyörűek voltak. Nadi az évfordulóra vett ruhát öltötte újra magára, Sophia pedig egy meseszép földig érő fekete ruhát választott az estére. A Little Mix-es lánykák is igen csak kicsípték magukat, Perrie egy fehér alapon ezüst mintás maxiruhát vett fel, Jade barátnője egy fekete feszülős overálban pompázott, Jesy és Leigh-Anne pedig összeöltözött, ők szintén feketébe, és mindkettejük ruhája combközépig fel volt vágva. Csinosak voltak mind. A másik limuzinban pedig az öt fiú ült, nos, ők értek oda hamarabb. A fiúk már csapatként álltak a fotósok hada előtt. Ahogy a lányok autója begördült a vörös szőnyeg elé sorban elkezdtek kiszállni, ám Nadi bepánikolt kissé, viszont Sophia bíztatta őt, így csak sikerült kikászálódnia a járműből. Ő szállt ki utoljára. Elől ment a Little Mix, akiket a fotósok pillanatok alatt betámadtak, mögöttük – tisztes távolságot tartva, hisz ők mégsem voltak híresek – pedig a két barnahajú, akik csak kísérőként érkeztek. Nadi legnagyobb bánatára a fiúk megunták a szüntelen vakuvillogást, ezért utánuk siettek, immár a riporterek és kamerák közé. Liam hamar észrevette közeledő barátnőjét, így ellépett a tévés elől, és a lányhoz sietett, hogy ölelésébe vonja. És ekkor következett be az, amire nem igazán várt. Harry észrevette őt, sőt még el is indult felé. A lány remegő lábakkal várta, hogy párja elé érjen.
– Szia – köszönt Harry, és szokás szerint egy csókot nyomott a lány mogyoróbarna hajába. Már szólásra nyitotta a száját, hogy mondjon még valamit, ám a fotósok betámadták őket, mire a fiú átölelte szerelmét és mindketten egy hamis mosolyt erőltettek az arcukra. Nadi nem volt hozzászokva a szüntelen vakuvillogáshoz, amit szokás szerint nehezen viselt érzékeny szemeivel, ezt tudva párja elég hamar elhúzta őt a folyamatosan kattogó gépek elől, így már a kamerák között kellett kibírniuk, ahol különböző kérdésekkel bombázták őket, és Harry meg is állt az egyik tévés előtt. A lány tudta, hogy jóban vannak ők ketten, ezért nem igazán lepődött meg.
– Sziasztok! Nadi egyszerűen eláll tőled a szavam, gyönyörű vagy.
– Köszönöm – pirult el szégyellősen, és közelebb bújt párjához, mintha az megvédené őt a bókoktól.
– Harry, nem félsz, hogy lecsapják ezt a gyönyörű lányt a kezedről? Ha egy ilyen szépség az enyém lenne, bezárnám egy toronyba, hogy más a közelébe se mehessen.
– Tud magára vigyázni, nem kell, hogy folyton a nyakában lógjak – nevetett a fiú.
– Nadi drága hogy viseled a pletykákat? A héten azon csámcsogott a sajtó, hogy Harry Miley Cyrus-szal kavar, aztán egyből olyanokat olvashattunk, hogy kiköltöztél a lakásotokból, majd egy titokzatos sráccal is lencsevégre kaptak csütörtökön. Mesélnél nekünk egy kicsit? Gondolom, ha szakítottatok volna, akkor nem lennél most itt, szóval elmesélnéd mi az igaz ezekből?
– Miley-val csak dalt írtunk, az égvilágon semmi sincs köztünk - kezdte Harry a magyarázkodást, de a lány a szavába vágott.
– Tudok még beszélni, és amúgy is engem kérdezett! – szólt rá kicsit erélyesen, mégsem bunkón, majd a férfihez fordult, aki a válaszára várt. – Úgy gondolom, hogy a pletykákat nem nehéz elviselni, a fenyegetések viszont eléggé megviselnek. Talán a directionerek képzelgéseiben azt nem bírom, hogy egyikünk párkapcsolatát sem hiszik igaznak, mindig azt mondják, hogy csak a sajtó kedvéért vagyunk a fiúkkal, meg hogy ezért biztos szép kis összeget kapunk, ami persze baromság.
– Értem. Remélem, nem veszed tolakodásnak, de mesélnél egy kicsit a mostani esetről is? – tolta a lány szájába a mikrofont.
– Persze. A mostani… Hát a héten tényleg sikerült összevesznünk a Miley-s dolog után, de tudom jól, hogy Harry nem csalt meg, és nem is az volt a gondom, hogy épp vele volt. Sok minden összejött az utóbbi időben, amiket már szóvá kellett tennem, sőt Harry is elmondta az ő véleményét a dolgokról, ami után tényleg összepakoltam kicsit, és Sophiához költöztem, szegény Liamet kitúrva a lakásából, de lényegében hasznomra vált. Rengeteget beszélgettünk, így vagyok most is itt – mondta el röviden, közben próbálta kicsit megszépíteni a dolgokat.
–  Rendben. Hát reméljük, hogy mindent rendezni tudtok. Köszönjük az interjút, és további szép estét, érezzétek jól magatokat.
– Mi köszönjük – mondta a srác, és egy bólintás után húzni kezdte maga után a lányt. A directionerek itt aktivizálták magukat igazán. Korábban csak sikítoztak, és a kedvencük nevét kiabálták, de most, hogy hallották az interjút már támadni kezdték őket.
– Harry szakíts azzal a picsával, és vegyél feleségül! – kezdte egy tíz év körüli lányka, a többiek pedig lelkesen folytatták.
– Miért vagy azzal a ronda bálnával? Én sokkal vékonyabb vagyok! – kiáltotta egy tényleg vékony és tökéletes külsejű lány. Legelöl állt, így Nadi könnyen szemügyre tudta venni a derékig érő szőke tincseket, hibátlan, napbarnított bőrét. Azonnal belátta magának, hogy a lány igazat mond, sőt nem csak karcsúbb, de még szebb is nála.
– Szakíts vele, mind tudjuk, hogy Louis kell neked! – hallott ki egy mélyebb hangot is, ami minden bizonnyal egy pasitól származott.
– Csak a pénzedet akarja!
– Nadi undorítóan néz ki! Ezer szebbet találsz nála, csak dobd ki!
– Larry az igazi! – kiabáltak megállás nélkül, és bőven volt köztük durvább is.
– Ne is törődj velük, csak menjünk – kérte Harry, közben egyre jobban sietett, szorosan maga mellett tartva a lányt.
– Könnyű azt mondani – vetette oda halkan. – Tudod hol ülünk majd?
– Azt hiszem a második vagy harmadik asztalnál középtájt. Nem sokat tudok erről a díjátadóról, hisz ez lesz az első, de elvileg nagyon jól leszerveztek mindent – felelte.
Beérve egy aula szerűség fogadta őket. Húsz év körüli fiatalok sorakoztak egy hatalmas ajtónál, és mivel mindenki arra ment, így hát követték a tömeget. Mire a többiek utolérték őket, addigra felébredt mélázásából egy öltönyös fiú, és hozzájuk lépett.
– Little Mix, One Direction, és két kísérő, Sophia Smith és Nadi Aldebourne? – olvasta gyorsan, mire egyetértően bólintott az egész csoport, hisz mindannyian megérkeztek. – Kövessenek, az asztalukhoz vezetem Önöket. Kapnak mindannyian egy kártyát, ami feljogosítja magukat a ki és bemenetre. A mosdókat bent találják balra, jobbra pedig az udvar van, ahová ki lehet menni fotózkodni, valamint cigarettázni is csak ott lehet. Huszonnégy percük van a hivatalos megnyitóig, kérem önöket.
Egyből az ajtóhoz lépett, majd bepötyögött egy kódot, mire a fekete ajtó kinyílt előttük. A terem fényűzően pompázott. Méregdrága kristálycsillárok lógtak a mennyezetről, és az erős izzókkal az egész helyiséget megvilágították. A hófehér falakat nem díszítették túlzottan, a teljesen elsötétített ablakok vörös függönnyel voltak ékesítve, valamint kétoldalt, valahol középtájt helyet kapott egy-egy méretes kivetítő, hogy ne csak az elől ülők élvezhessék a műsort. Mivel a program még nem kezdődött el, így ezeken épp visszaszámláltak a műsor kezdetéig. Tovább sétáltak a hatalmas színpad felé, majd is megálltak egy kör alakú asztalnál. Pontosan tizenegy fekete huzatú szék volt körülette, melyeket bordó szalaggal díszítettek. Magán az asztalon szintén fekete és piros volt a domináns, hisz a hófehér terítőre vörös rózsák voltak hímezve, amik összhangban álltak a kristályvázába helyezett gyönyörű csokorral. Az összes pohár kristályból volt, melyekre meseszép, kidolgozott rózsák voltak gravírozva, az evőeszközök fényesen csillogtak. Minden annyira tökéletesnek tűnt.
– A kártyáikat most oda is adom, ugyanis az ajtók csak ezek segítségével nyílnak kifelé. Még mindig maradt húsz percük, hogy barátaikkal, ismerőseikkel találkozzanak. Érezzék jól magukat az este folyamán! Viszlát – köszönt el, miután kiosztotta a kártyákat.
– Nadi nézzük meg az udvart – szólalt meg azonnal Sophia, és karon ragadta barátnőjét, nehogy az nemet merészeljen mondani. – Mit szólsz hozzá?
– Benne vagyok. Jön még valaki? – nézett körbe a lány a társaságon.
– Én mentem csajozni – nyögte ki gyorsan Niall, és a vázából kilopva egy virágot egy szőke szépség után sietett.
– Szerintem mi megyünk, a mixerek úgy is jobban szeretik rólunk azokat a fotókat, amik nem egy kifeszített vászon előtt készülnek – mondta Jesy, és a másik két lány mellé lépett, majd az egész bandája hasonlóan cselekedett.
– Én odaköszönök Bennek, – bökött Harry a fejével kicsit balra az egyik asztalhoz – de aztán megyek én is.
– És te mackó? – fordult Sophia a kedveséhez egy lágy mosollyal, majd egy apró csókot váltottak.
– Kimegyünk, de először megkeresem majd a bagós tábort.
– Veled tartok – mondta egyszerre Zayn és Louis, mire nevetve öklöztek össze.
– Akkor mindenki megvan. Kint találkozunk – nézett Nadi Harryre, és egy fáradt pillantás után elindult a többiekkel. A három fiú hamar megtalálta azt a helyet, ami számukra volt kijelölve, hisz többen cigarettáztak az ajtótól nem messze lévő szobrok közelében. Egyből beszélgető partnerre találtak, hisz Rihanna és Katy Perry szinte csak rájuk várt, és arra, hogy csevegjenek egy jót. A Little Mix kis csoportja egyből egy szökőkút fele igyekezett, így a barátnők kettesben maradtak.
– Elmondod, hogy döntöttél? Mi lesz veled és Harryvel? – kérdezősködött Sophia, mikor már vagy öt perce a fehér rózsabokrok között sétáltak fel, s alá.
– Beszélni szeretnék vele. Fontos nekem Harry, és nem akarok szakítani, de nem is maradhatok vele akkor, ha csak a szőnyeg alá söpörjük a gondjainkat.
– Így is elég hepehupás már az a szőnyeg – mosolygott Nadira, de ezzel egyáltalán nem segített neki. – De figyelj, lesz ez jobb is, hisz jó párost alkottok ti ketten. Mi támogatunk titeket, és biztosak vagyunk abban, hogy meg tudjátok beszélni a problémáitokat. De ne add fel, hisz csak szorult egy kis ész Harry fejébe. A díjátadó után szépen hazamentek, út közben megbeszéltek mindent, aztán a hálótokban megünnepelitek a békülést és utólag az évfordulót is.
– Kedves vagy, köszi, hogy szurkolsz nekünk – ölelte meg barátnőjét szorosan.
– Semmiség, hisz tudod, hogy én vagyok a legnagyobb Hadi shipper – nevetett fel kedvesen. – Nem kéne visszamennünk? Talán elcsípheted még Harryt, hogy beszéljetek.
– Azt mondta kijön hozzánk, még sincs itt – jegyezte meg szomorúan, de kicsit sem tűnt meglepettnek, se nem csalódottnak.
Ezután már nem is beszéltek, hisz Sophia nem kívánta még jobban elszomorítani a barátnőjét, akire olykor-olykor már húgaként tekintett. Nem akarta, hogy hülyeségeivel elvegye a kedvét az est további részeitől, hisz fontosnak tartotta, hogy a párocska minél hamarabb kibéküljön. Befele menet olyan sztárok mellett haladtak el, mint például Adele, Usher, Drake vagy épp Calvin Harris. A két lány majdnem odaszaladt Beyoncéhoz, hogy kérjenek tőle aláírást, hisz mindketten csodálták a nőt, de sikerült lebeszélniük magukat a dologról, hisz ittlétük feltétele, hogy egy sztárhoz sem mennek oda rajongóként és nem zaklathatnak senkit sem, hisz akkor nem csak őket, de még a fiúkat is kidobják, a díjakat, amiket nyertek volna, pedig elveszítik. Így hát elég feszülten vágták át magukat a vendégseregen.
Az asztalnál már nem volt hely a göndör srác mellett. Az egyik oldalán az ír bandatag ült, és valamiről nagyban mesélt neki, amin mindketten jóízűen nevettek. Nem volt nehéz rájönniük arra, hogy éppen a szőke hajú lányt beszélték ki, akinek korábban Niall a rózsát ajándékozta. A festett tincsei között barna krém lapult, ami valószínűleg az asztalon lévő desszert maradványa lehetett. A vacsorát ugyanis már felszolgálták, hisz idő volt. Két perc, tizenhét másodperc volt a kezdésig, így a friss, és íncsiklandozó ételek már az asztalokon gőzölögtek, mellettük italokkal, valamint a süteményekkel. A két lány számára hamar biztossá vált, hogy a kék szemű szoknyapecér hajába valaki egy nagyadag csokoládéhabot kent. Jobbnak látták, ha nem kérdeznek rá, bár Nadinak ezzel az ülésrenddel kedve se lett volna hozzá. Harry másik oldalán ugyanis Zayn ült, majd a Little Mix, akik a szőke lány élménybeszámolóját hallgatták nagy örömmel. A közelgő esküvő volt a téma. Az asztalnál csak két hely volt, méghozzá egymás mellett, Liam és Leigh-Anne között. Mivel Sophiát nem akarta elválasztani az ő egyetlen mackójától, így az énekes lányka mellé ült.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy nyomot hagysz magad után!